Annosjakelu

anja annosjakelu

Apteekin tarjoama annosjakelu sopii henkilöille, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana.

Apteekin tarjoamaa annosjakelupalvelua käyttävä asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti pakattuna käteviin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Pusseista asiakas näkee ottopäivämäärän ja -ajan. Palveluun sisältyy myös lääkityksen tarkistus. Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja usein myös pienentää lääkemenoja.

Oulunsalon apteekki on ilmoittautunut 1.9.2019 lähtien Oulun kaupungin palvelusetelituottajaksi lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa.

Annospusseista on apua erityisesti muistivaikeuksista kärsiville tai potilaille, joilla on käytössään useita lääkkeitä. Kotiin ei kerry ylimääräisiä pilleripurkkeja, koska asiakas maksaa vain käytetyistä lääkkeistä. Ennen ANJA-palvelun aloittamista lääkäri tai apteekki tekee kokonaislääkityksen tarkistuksen, jossa selvitetään säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet ja lääkityksen sopivuus annosjakelukoneiden lääkevalikoimaan.